Teknoloji

Google Haritalar daha fazla reklam alacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google haritalar reklamGoogle Haritalar servisini kullananların karşısına yakında çok daha fazla sayıda logo çıkacak. Şirket bir blog yazısı aracılığıyla Haritalar servisinde fiziksel iş yerlerine ait logoları göstermek için çeşitli testler gerçekleştireceğini açıkladı. Söz konusu testler hem masaüstünde hem de mobil uygulamalarda yürütülecek.

Google söz konusu Haritalar özelliğini “Reklamlı Pinler” adını veriyor. Bu özelliğin kapsama alanına girmek için Google’a belli bir ödemek yapmak gerekecek. Logolar haritaya bakıldığında görülebildiği gibi, sürüş rotasında da ortaya çıkabilecek. Örneğin, ofisinizden çıkıp bir iş görüşmesine gittiğiniz sırada yön bilgilerinin verildiği ekranda bir markanın logosuyla karşılaşabileceksiniz. Logoya tıklandığında ekranın alt kısmında beliren kurumsal sayfada ise o iş yeri için özel olarak hazırlanan indirim kuponlarına erişilebilecek veya mağazanın envanteri taranabilecek.

Haritalar servisi üzerindeki arama sonuçlarında da yakındaki işletmelere ait reklam niteliği taşıyan daha fazla sonuç gösterilecek. Bu durum, Haritalar’ın arama çubuğuna “Etrafımdaki kahve mağazaları” yazıldığında reklam için Google’a para ödeyen bir mağazanın üst sırada gösterileceği anlamına geliyor. Öne çıkarılan sonucun reklam olduğu ise mor renkli ve üzerinde “Reklam” yazan bir etiketle gösterilecek.

google haritalarGoogle’ın reklam verenlere Google Haritalar servisinde daha belirgin bir yer teklif etmesini doğal karşılamak gerekiyor. Sonuçta reklam satışının Google adına öncelikli reklam kaynaklarından biri olduğunu unutmamak gerekiyor.

Google Haritalar üzerinde logo gösterilmesi, kullanıcılar için oldukça faydalı olabilir. Örneğin, yolculuk esnasında harita üzerinde bir restoran logosu görmek karnı acıkanları fazlasıyla sevindirecektir. Bunun reklam konusunda elinde fazla imkan bulunmayan küçük işletmeleri nasıl etkileyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER