Teknoloji

Google Haritalar Android uygulaması sadece Wi-Fi ile bağlantı seçeneği sunuyor

google haritalar androidGoogle Haritalar Android uygulamasını kullananlar, bir dizi yeni özellik ile tanışıyor. Söz konusu özelliklerin dağıtımı herkes için eş zamanlı olarak gerçekleşmese de, sunulan yenliklerin pek çok kullanıcı tarafından faydalı bulunabileceği söylenebilir.

Google’ın Haritalar uygulamasının Android versiyonu için sunduğu yeniliklerin ilki, sadece Wi-Fi üzerinden veri transferi yapabilme özelliği oluyor. Ayarlar menüsü üzerinden aktive edilen bu özellik ile harita özelliklerinden sadece Wi-Fi bağlantısı aktifken faydalanılıyor. Böylelikle kullanıcıların hücresel veri paketlerinden tasarruf etmesi mümkün hâle geliyor.

Sadece Wi-Fi seçeneği aktive edildiğinde ekranın üzerinde mavi bir çubuk beliriyor. Bu çubuk, özelliğin çalışır vaziyette olduğunu gösteriyor. Bunun yanında ise “Sadece Wi-Fi” seçeneği çalışırken de az miktarda veri kullanılabileceğini gösteren bir uyarı mesajı bulunuyor. Ancak bunun standart kullanıma göre oldukça az bir miktarda olacağının da altı çiziliyor. Daha önce “Çevrim dışı bölgeler” olarak anılan bu özelliğe erişim, isim değişikliğiyle birlikte daha kolay bir hâl alıyor.

Google Haritalar Android uygulaması toplu taşımadaki gecikmeleri de gösterecek

Google Haritalar Android uygulaması için sunulan yenilikler bununla da sınırlı kalmıyor. Uygulama, belli rotalarda otobüs, tren ve metro seferlerinde yaşanan gerçek zamanlı gecikmelerden kullanıcılarını haberdar edecek. Kullanıcılar Google tarafından “gecikme bildirimleri” olarak adlandırılan bu özellikleri de istekleri doğrultusunda aktif konuma getirebilecek.

google haritalar androidSöz konusu yeniliklerin iOS’e gelişi konusunda bir ipucu verilmese de, Google’ın eninde sonunda Haritalar iOS uygulamasına da bu özellikleri eklemesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER