Teknoloji

Google Hangouts için SMS desteği mayıs ayında sonlandırılacak

google hangoutsGoogle Hangouts servisinde sunduğu SMS gönderme ve alma desteğini mayıs ayı itibarıyla sonlandırmaya hazırlanıyor. Şirketten bu konuda resmi bir açıklama gelmese de, G Suite yöneticilerine gönderilen ve Reddit’te yayınlanan e-posta ile yapılacak değişiklik gün yüzüne çıktı. Google SMS desteğini 22 Mayıs itibarıyla kesecek. Şirket, bunun öncesinde kullanıcılarını yeni bir varsayılan mesajlaşma servisine geçiş yapmaları için yönlendirecek.

Hangouts Android uygulamasını kullananlara kararın 27 Marttan itibaren gönderilecek mesajlarla bildirilmesi bekleniyor. Eğer kullanıcıların cihazlarında başka bir sohbet uygulaması yüklüyse, Hangouts o uygulamanın varsayılan mesajlaşma uygulaması olarak seçilmesini önerecek. Alternatifi olmayan kullanıcılar ise Google Play Store’a yönlendirilecek.

Google Voice kullanıcıları içinse süreç biraz daha karmaşık işleyecek. Hangouts üzerinden operatör SMS’i gönderenler 22 Mayıstan itibaren bu haktan mahrum kalacak. Ancak Google Voice numaraları üzerinden SMS gönderenler için herhangi bir değişim yaşanmayacak.

Google Hangouts ile kurumsal kullanıcılara ulaşmayı hedefliyor

SMS desteğinin sonlandırılmasında Hangouts için çizilen yeni rota önemli bir rol oyunuyor. Google servisi, tıpkı Slack gibi, bir kurumsal iletişim aracı olarak kullanmayı istiyor. Portföyüne son bir yıl içinde Allo ve Duo’yu ekleyen, kısa süre önce de Android Messages’ı duyuran Google için bu mantıklı bir dönüşüm hamlesi gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER