Teknoloji

Google Hangouts’dan SMS işlevleri kaldırılıyor

google hangouts g suite

google hangoutsGoogle önümüzdeki mayıs ayında Hangouts servisi üzerinden SMS mesajlarını gönderip alma özelliğini devre dışı bırakıyor. G Suite yöneticilerine gönderilen ve daha sonra içeriği Reddit’te yayınlanan e-posta iletisinde, Google’ın uygulama içinden mesaj alıp gönderme seçeneğini 22 Mayısta kaldıracağı ve kullanıcılara daha sonrası için yeni bir varsayılan mesajlaşma uygulaması bulmalarını önereceği dile getiriliyor.

Hangouts’un Android uygulamasının kullanıcıları, 27 Mart tarihinden SMS işlevlerinin kaldırılacağına dair bilgilendirme mesajını almaya başlayacaklar. Eğer cihazlarında yüklü olan başka bir sohbet uygulaması varsa, Hangouts onlara bunu varsayılan olarak seçmek isteyip istemediklerini soracak. Bir uygulama yüklü olmadığı takdirde ise, yeni bir alternatif için Google Play Store’a yönlendirilecekler.

Bu değişiklik Google Hangouts servisinin odağını değiştirirken, bu mesajlaşma servisini Slack gibi kurumsal iletişim araçlarına rakip bir servis olarak konumlandırırken geldi. Google’ın sohbet odaklı birçok uygulamasının bulunduğu, hatta bunlara son bir yıl içinde video odaklı Duo, metin tabanlı Allo ve geçtiğimiz günlerde duyurulan Android Messages’ın eklendiği bir ortamda, bunu oldukça mantıklı bir hamle olarak değerlendirebiliriz.

Android Messages, Google’ın SMS servislerine odaklanan yeni mesajlaşma uygulaması ve kullanıcılar için Hangouts’un yerini dolduracak uygun bir seçenek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER