Teknoloji

Google güvenilir yerlerde Android cihazının ekran kilidini otomatikman kaldırıyor

android-smart-lock-191114

İstatistikler ortalama bir kullanıcının mobil cihazını her gün yüzlerce kez kilitlediğini ortaya koyuyor. Halbuki ev gibi güvenli yerlerde telefonu kilitlemek biraz gereksiz bir hareket gibi görünüyor. Google da böyle düşünüyor olmalı ki, Android 5.0’ın Smart Lock (Akıllı Kilitleme) özelliği içine güvenilir yerler gibi bir özellik ekledi.

Güvenilir yüzler ve güvenilir cihazlar gibi mevcut iki seçenek arasına eklenen güvenilir yerler özelliği, konuma bağlı olarak kilit ekranının otomatik olarak devre dışı kalmasını sağlıyor. Birden fazla güvenilir konum ayarlanabilirken, telefon bulunduğu konumu otomatik olarak algılayarak kilit ekranını ortadan kaldırıyor. Böylelikle telefona herhangi bir gecikme olmadan erişilebiliyor.

Smart Lock’a güncelleme Google Play Servisleri’nin bir parçası olarak geliyor. Tabii ki, cihazınızın Android Lollipop’a güncellenmiş olması gerekiyor. Şu anda Nexus cihazlarının Lollipop’a güncellenmesi başladı. Önümüzdeki haftalarda Google’ın Android iş ortaklarına ait mevcut cihazlarda da güncellemeleri göreceğiz. Bu arada Lollipop güncellemesini yapmış olanlar APKMirror sitesi üzerinden ilgili servisi getiren Google Play Servisleri güncellemesini elle kurabilirler.

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER