Teknoloji

Google Görsel Çeviri şimdi Türkçe destekliyor

google-gorsel-ceviri-290715

Google’ın kullanışlı servislerinden olan Çeviri’nin mobil uygulaması artık yazılı metinleri anında Türkçe olarak görüntüleyebiliyor. Çevirmek istediğiniz yazılı metni telefon kamerasına doğrultarak Türkçe karşılığını anında ekranda görebilirsiniz. Üstelik Google Çeviri uygulamasını kullanmak için internet bağlantısına gerek yok.

Google Çeviri uygulamasına gelen son güncellemeyle birlikte görsel çeviri özelliğine aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 20 yeni dil desteği eklendi. Böylelikle Google Çeviri’nin görsel çeviri özelliğinin desteklediği dil sayısı 27’ye çıktı.

Google Çeviri uygulamasına gidip, Google görsel çeviri için İngilizcenin yanı sıra çeviri yapmak istediğiniz dili seçip kamera düğmesine basın. Her bir dil için (yaklaşık 2 MB boyutunda) küçük bir dil paketi yüklemeniz istenecek.

Bağlantı hızının düşük olduğu gelişmekte olan ülkeler de Google tarafından düşünülmüş. Google Çeviri’nin son güncellemesiyle, anında görsel çeviriye ek olarak sesli konuşma modu da geliştirildi. 32 dil arasında gerçek zamanlı sesli çeviri yapabilen bu özellikleri barındıran Google görsel Çeviri güncellemesi birkaç gün içinde hem Android hem de iOS platformlarında sunulacak.

İLGİLİ HABERLER