Eğlence

Google görsel arama özelliğine mobilde küçük bir yenilik

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Görsel Arama

Gerçek dünyada karşılaşılan küçük sorunlara yazılımlardaki küçük iyileştirmelerle çözüm bulunduğunda mükemmel oluyor. Google da bu gibi küçük çözümlere bir örnek geliştirdi. Bundan böyle mobil internet tarayıcıları üzerinden Google görsel arama sonuçlarında gezinirken karşılaştığınız görselleri yer imlerine ekleyebilecek, onları indirmekten veya ekran görüntülerini almaktan kurtulacaksınız.

Bir Google hesabıyla giriş yaptığınızda, Google Görsel Arama içindeki sonuçlar ile gösterilen yıldız işaretine basarak söz konusu görseli daha sonra erişim amacıyla kaydedebilirsiniz. Ayrıca kaydettiğiniz görsellerden koleksiyonlar oluşturabilirsiniz. Bunlar web tarayıcılarında kullanılan yer imleriyle aynı şekilde klasörler içine yerleştiriliyor.

Google Görsel Arama içindeki bu özellik Koleksiyonlar’a benziyor

Bu yeni görsel yer imleme aracı şirketin Google+ üzerinde yer alan ve Koleksiyonlar olarak adlandırılan Pinterest benzeri panoların bir çeşidini oluşturuyor gibi görünüyor. Koleksiyonlar sayesinde kullanıcılar görsel veya diğer türdeki ortam dosyalarından oluşan ve belirli ilgi alanlarına göre kategorilendirilen panolar oluşturabiliyor veya bu panoları takip edebiliyor. Ancak bazen herhangi bir sosyal ağa katılmadan da pano oluşturma ihtiyacı doğabiliyor. İşte Google’ın son yeniliği bu ihtiyaca cevap veriyor.

İLGİLİ HABERLER