Teknoloji

Google: Gmail’de yaşanan probleme yazılım hatası neden oldu

Google’ın ücretsiz e-posta servisi Gmail’de yaşanan servis kesintisi bir önceki günün önemli gündem maddelerinden bir tanesi olmuştu. Bir yazılım hatası yaklaşık 40 bin Gmail hesabına ait gelen kutularının boşaltılmasına neden olmuştu. Neyse ki, Google bu 40 bin Gmail hesabının silinmiş olan e-postalarını ve bilgilerin tekrar yerine koydu.

Arama devi yaptığı açıklamada söz konusu hatadan Gmail kullanıcılarının yüzde 0.02’sinin etkilendiğini duyurdu. 170 milyon toplam Gmail kullanıcısı dikkate alındığında bu oldukça küçük bir rakam. Ancak tüm elektronik veriler bir hata nedeniyle kaybedildiği için e-postaların kurtarılması biraz zaman almış. E-postalar teybe alınmış bir yedekten tekrar sunuculara geri yüklenmiş.

Google’ın mühendislik ve dayanıklılıktan sorumlu başkan yardımcısı Ben Treynor “Bazılarınızın ne düşündüğünü biliyorum: birden fazla veri merkezinde tutulan birden fazla kopya varsa bu nasıl olur? Bazı nadir durumlarda yazılım hataları verinin birden fazla kopyasını etkileyebilir. Burada da olan budur.” şeklinde durumu özetledi.

İlgili – Google Gmail Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER