Manşetler

Google Gmail üzerinden telefon görüşme servisinin kapsama alanını genişletti – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Gmail üzerinen sunduğu telefon hizmetinin kapsamı daha da genişledi. Geçtiğimiz yıl ABD ve Kanada’da faaliyete geçen bu servise geçen ay aynı anda birden fazla görüşme desteği eklenmişti. Kapsamı daha da genişletilen servis kullanıcılara sabit hatları ve cep telefonlarını indirimli fiyatlarla arama imkânı sunuyor. Üstelik Türkiye de desteklenen ülkeler arasında yer alıyor.

Gmail üzerinden telefon aramaları yapma servisi ABD ve Kanada’da oturanlar için en azından 2011 yılı sonuna kadar ücretsiz. Ancak aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden arama yapmak isteyenler için Google’ın belirlediği ve aşağıdaki ilk ilgili bağlantıdan ulaşacağınız ücretler geçerli. Öte yandan, Google mevcut ABD dolarının yanına avro, pound ve Kanada dolarını da desteklediği döviz kurları arasına ekledi.Türkiye için belirlenen ücretler aşağıdaki gibi:

Türkiye – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 0,09 $
Türkiye – Mobil 0,14 $
Türkiye – Sabit Telefon 0,03 $

Gmail hesabınıza girdiğinizde sol sütünda “Call Phone” şeklinde bir ibare görmelisiniz. Bunun yanında Gmail üzerinen telefon görüşmesi yapmak için aşağıdaki ikinci bağlantıda yer alan adresten Google Voice eklentisini indirmeniz gerekiyor. Kredi ekleme için gerekli olan ödeme kredi kartı aracılığıyla, Google Checkout üzerinden yapılıyor.

Video: Gmail üzerinden telefon görüşmeleri yapma

İlgili – Gmail Telefon Tarifeleri
İlgili – Google Voice eklentisi indir
İlgili – GoogleBlog

İLGİLİ HABERLER