Teknoloji

Google Gmail için çevrimdışı çalışma desteğini duyurdu, Takvim ve Dokümanlar için destek yolda

Google Gmail, Takvim ve Dokümanlar servisi için çevrimdışı çalışma desteğini duyurdu. Bu destekten Chrome Web Store üzerinden sunulan HTML5 tabanlı uygulamalar sayesinde yararlanılabilecek. Söz konusu uygulamalar içeriği bilgisayara önbellekleme yeteneğine sahip.

Gmail Offline uygulaması bugünden itibaren kullanılabilecek ve kullanıcılara Google’ın ücretsiz e-posta servisini herhangi bir internet bağlantısına ihtiyaç duymadan kullanma imkânı sağlayacak. Kullanıcılar internete bağlı olmadan e-postaları okuma, cevaplama, düzenleme ve arşivleme imkânına sahip olacak. Calendar Offline ve Docs Offline servisleriyse gelecek hafta itibariyle faaliyete geçecek. Çevrimdışı işlevler Google’ın Chromebook kullanıcılarını düşünerek tasarladığı projeler olarak düşünülebilir. Verimli çalışması için bir internet bağlantısına ihtiyaç duyan Chromebook’ların internet bağlantısının olmadığı durumlarda ne işe yarayacağına dair tartışmalar sürekli yapılıyordu. Google duyurduğu uygulamalar tartışmalara cevap niteliği de taşıyor.

Çevrimdışı desteği etkinleştirmek için Gmail posta kutusunun sağ üst köşesinde bulunan araçlar ikonuna tıklayın, buradan Google Mail ayarlarına giriş yapın ve çevrimdışı erişim seçeneğini etkinleştirin.

İlgili – Gmail Blog

İLGİLİ HABERLER