Teknoloji

Google’ın yenilenen Gmail uygulaması Yahoo ve Outlook hesaplarını destekliyor

gmail-logo-040613

Google yeni tasarım Material Design’ı kullanarak Android uygulamalarını güncellemeye devam ediyor. İnternet devinin yenileme hamlesinin son halkası ise Gmail uygulaması olacak. Android için Gmail uygulamasının 5.0 sürümüne erken erişim imkanı elde eden Android Police, uygulamanın Yahoo ve Outlook hesaplarını da desteklediğini ortaya koyuyor. Google Gmail Android uygulamasına Yahoo ve Outlook desteklerini de ekleyerek, Android cihaz sahiplerinin tüm e-posta işlemlerini Gmail uygulaması aracılığıyla gerçekleştirmesini amaçlıyor.

Yeni Gmail uygulamasının Android’in yerel e-posta uygulamasında olduğu gibi Exchange ActiveSync desteği sunup sunmadığı henüz bilinmiyor. Bu desteğin sunulması durumunda Android kullanıcıları için bir uygulamadan diğerine geçiş yapma döneminin sona ermesi muhtemel gözüküyor. Yahoo ve Outlook hesaplarının desteklenmesi pek çok kullanıcıyı sevindirecek bir gelişme olarak göze çarparken, Google’ın bu hamlesinin telefon üreticilerini Gmail gibi uygulamaları cihazlarla birlikte sunmak konusunda teşvik edeceği düşünülüyor.

Henüz yayınlanmayan yeni Gmail Android uygulamasının Android Lollipop ile birlikte Google Play’deki yerini alması bekleniyor. Uygulamada yapılan görsel değişiklikler arasında güncellenmiş, ikonografi, yenilenmiş butonlar, yuvarlak profil fotoğrafları ve gelişmiş yeni e-posta ekranı bulunuyor. Gmail’in iOS uygulaması için bir güncelleme planlanıp planlanmadığı henüz bilinmese de, benzer yeniliklerin yakında iPhone ve iPad sahiplerine de ulaştırılması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER