Teknoloji

Google Glass’ın ikinci versiyonu 2014’te çıkış için hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google 2014 yılında Google Glass’ın ikinci versiyonunu çıkarmaya hazırlanıyor. Google’ın X Labs görsel bölümünün başındaki isim olan Dr. Mary Lou Jepsen’in MIT Technology Review yayın organına verdiği röportaj sayesinde bu durum açığa çıktı. Yöneticinin röportajda belirttiğine göre Google Glass ekibi günde üç saatlik uykuyla, bu teknolojiyi daha ileri taşımak için vargücüyle çalışıyor.

google-glass-160413

Google, Glass’ın 2014’te genel kullanıma sunulacağını duyurmuştu. Google’ın şu anda geliştiriciler ve heveslilerin elinde bulunan birinci nesil versiyonu mu, yoksa Jepsen’in işaret ettiği ikinci nesil versiyonu mu piyasaya süreceği bilinmiyor.

Jepsen Google Glass hakkında konuşurken bu aksesuarın hızına hayran kalacağımızı, daha fazla şeyi hızlı ve kolay şekilde yapmaya izin vereceğini kaydetti. İkinci nesil versiyonun özelliklerini açık etmese de, 2014’te çıkacak üründe tasarım önemli bir yer tutacak gibi görünüyor. Giyilebilir teknolojilerin insanların giydiği farklı kıyafetlere benzer olduğuna dikkat çeken Jepsen bu şekilde farklı renkler görebileceğimizin işaretini de vermiş oldu.

Google Glass’ın 2014’te herkesin kullanıma açılmasıyla birlikte Mountain View şirketi bir de uygulama mağazası açmaya hazırlanıyor. Şu anda Project Glass olarak adlandırılan gözlükte çeşitli uygulamalar önceden yüklü olarak geliyor, ancak Google yazılımcıların tablet, akıllı telefon veya PC’lerdekine benzer uygulamalar geliştirmesini istiyor.

Google Glass’ın mevcut Play mağazasında bir aksesuar seçeneği olarak görünmesine tanık olunmuştu. Anlaşılan o ki, Google Play üzerinde Glass için özel bir bölüm açılacak. Ancak bu durum ürün genel kullanıma sunulduğunda  mı, yoksa biraz daha erken zamanda mı gerçekleşecek; bu şu an için bilinmiyor.

İlgili >> MIT Technology Review

İLGİLİ HABERLER