Manşetler

Google Glass’ın yeni versiyonu test ediliyor olabilir

google-glass-030715

Google, 2015’in başında Google Glass programının sorumluluğunu Nest CEO’su Tony Fadell’e devretmiş ve bu devir işlemi akıllarda Google Glass’ın geleceğine dair soru işaretlerinin doğmasına neden olmuştu. O günden bu yana Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt’in de aralarında olduğu pek çok isim, kamuoyunu Google Glass projesinin ölmediğine ikna etmeye yönelik açıklamalarda bulunmuştu. İtalyan gözlük üreticisi Luxottica’nın CEO’su Massimo Vian ise, Google Glass’ın yeni versiyonunda Google’ın “ikinci düşünceleri”nin de dikkate alınacağını belirtti.

ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) gönderilen bir belgeye ulaşan Droid-Life, Google Glass’ın yeni versiyonunun aktif biçimde test edildiğini gösteriyor. Bu tarz FCC dokümanları, yakında piyasaya sürülecek cihazlar hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için verimli bir kaynak işlevi görse de; FCC ve şirketler arasında yapılan gizlilik anlaşmaları bu kaynağın biraz kurumasına neden oldu. Yine de, bu durum testlerde bazı detayların keşfedilmesini engellemiyor. FCC kayıtlarına A4R-GG1 koduyla giren ve yeni Google Glass olduğu düşünülen cihaz, farklı Wi-Fi bantları ve Bluetooth desteği barındırıyor.

Şirketler, söz konusu dokümanlarda FCC logosunun cihazın neresine yerleştirileceğini ve nasıl gözükeceğini de paylaşıyor. Google Glass dokümanına bakıldığında ise şirketin 2014’te çıkan E-etiket yasasından faydalandığı görülüyor. Söz konusu yasa sayesinde şirketlerin FCC etiketlerini cihazların üstüne basma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Böylelikle etiket konumundan hareketle cihazın tasarımı hakkında fikir yürütmek yerine, cihazın yazılımı üstünde konuşmak mümkün hâle geliyor.

FCC belgeleri, yeni Google Glass’ın varlığı konusunda tanımlayıcı ve belirgin ifadeler kullanmıyor. Ancak Google’ın Glass’a dair hedeflerinin henüz tükenmediği de bu belgeler sayesinde net biçimde görülüyor.

İLGİLİ HABERLER