Manşetler

Google Glass’ın teknik özelliklerini ortaya çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google merakla beklenen ürünü Google Glass ile ilgili teknik özellikleri içeren bir liste yayınladı. Listeye bakıldığında Glass’ın 640 x 360 piksel çözünürlüklü bir ekran barındırdığı görülüyor. Google, bu ekranın yaklaşık 2.5 metre uzaklıkta duran 25 inç’lik yüksek çözünürlüklü bir ekran ile aynı görsel deneyimi sunacağını söylüyor. Ayrıca gözlüğün üzerinde 720p video kayıt yeteneğine sahip 5 megapiksel kamera bulunacak. Ayrıca kemik iletim teknolojisiyle çalışan bir kulaklık da ses işini üstlenecek.

google-glass-sergey-brin-250213

16 GB dahili belleğe sahip olan gözlükte bu belleğin 12 GB’lık bölümü kullanıcılara ayrılıyor. Google’ın bulut tabanlı depolama çözümüyle eşzamanlanabilen bu gözlük muhtemelen Google Drive desteği sunacak. Ayrıca Glass’ın burun desteği sağlayan plakaları da ayarlanabilir olacak, böylelikle Glass herhangi bir yüze rahatlıkla uyum sağlayabilecek. Google kutu içine iki farklı boyutta ek plakalar da ekleyecek.

Google, Glass’ın normal bir kullanımda bir tam gün dayanacağını söylüyor. Ancak video kaydı veya Hangout görüşmelerinin batarya performansına etkisi olacağı da belirtiliyor. Glass’ın şarjı microUSB konnektörü üzerinden sağlanırken Google kullanıcıların Glass’ı uzun süre boyunca sağlam şekilde kullanabilmeleri için kutu içinde yer alan USB kablosuyla birlikte şarj etmelerini tavsiye ediyor.

Bağlantı açısından baktığımızda Google Glass’ın 802.11b/g/Wi-Fi desteğine sahip olduğunu ve Bluetooth destekli herhangi bir telefonla eşlenebileceğini görüyoruz. Tabii ki, Bluetooth ile bağlanılan telefonun sahip olduğu özelliklere göre Bluetooth bağlantısının sağladığı işlevler de değişiyor. Teknik özellikler listesinde yer alan “MyGlass” adlı uygulama Android 4.0.3 ve üzeri sürümle çalışan telefonlara yükleniyor, bu sayede GPS ve SMS desteği de sağlanıyor.

İlgili >>Google

İLGİLİ HABERLER