Teknoloji

Google Glass’ın arkasındaki ekibin yeni adı Project Aura

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-glass-explorer-deneyimleme-00004

Google, Google Glass gözlüğü için çalışan ekibine yeni bir isim verdi. Business Insider ve Wall Street Journal tarafından verilen haberlere göre, Google Glass ekibi bundan böyle Project Aura adıyla anılıyor.

Project Aura isminin Project Ara’ya, Google’ın bileşenleri kolaylıkla çıkarılıp takılabilen modüler akıllı telefonlar tasarlamayı amaçlayan projesinin ismine epey yakın olduğu görülüyor. Google’a 2014 yılında katılan ve Glass girişiminin başına getirilen Ivy Ross, şimdi Aura grubundan sorumlu olacak ve doğrudan Tony Fadell’e raporlayacak.

Buna ek olarak, WSJ Google’ın daha önce Amazon’un Lab126 donanım bölümünde, Amazon geçtiğimiz ayında toplu işten çıkarma yapmadan önce çalışmış mühendisleri, geliştiricileri ve proje mühendislerini işe aldığını yazdı.

Daha da ilginci, Glass Project Aura’nın tek odak noktası olmayacak. LinkedIn profillerine göre ekip gözlüğün ötesine geçip başka giyilebilir ürünler üzerinde de çalışmalar yapacak.

WSJ’ye göre, tasarımı tamamen yenilenen Google Glass en erken bir yıl sonra bekleniyor. Bundan ayrı olarak Google, üretim gibi özel endüstrilere odaklanmış, yüzeysel şekilde elden geçirilmiş Glass ürününün de test çalışmalarını yapıyor.

İLGİLİ HABERLER