Manşetler

Google Glass’ın sorumluluğu Nest’in kurucusu Tony Fadell’e verildi

tony-fadell-160115

Google Glass son aylarda yıldızı yavaş yavaş sönüyormuş gibi bir izlenim uyandırıyordu. Geliştiriciler bu yeni nesil gözlüğe olan ilgilerini azaltmış gibiydi, Glass ile ilgili olarak yapılan haberler azalmıştı. Ancak Google’ın Glass ile işinin bitmediğini gerçekleştirilen son duyuruyla anlıyoruz.

Google, yaptığı açıklamayla Google Glass’ı Google X deneysel projeler kuluçka merkezinden mezun ederek bağımsız bir birim hâline getirdiğini açıkladı. Söz konusu birim raporlamasını da Nest’in kurucusu ve çalışmalarına Google çatısı altında devam eden Tony Fadell’e yapacak. Mevcut Google Glass şefi Ivy Ross günlük işlerin sorumluluğunu üstlenmeye devam edecek, ancak o da raporlamasını Fadell’e yapacak. Nest de bağımsız ve ayrı bir birim olarak varlığını sürdürecek ve yine Tony Fadell Nest’in sorumluluğunu devam ettirecek.

Tony Fadell başlangıç safhasındaki Google Glass çalışmalarının çığır açtığını, müşteriler ve kurumlar için nelerin önemli olduğunu öğrenmeye izin verdiğini kaydetti. Ivy Ross ile çalışacak olmaktan dolayı heyecan duyduğunu, liderlik ettiği ekibe yön göstereceğin ve destekleyeceğini, öğrendiklerini gelecek ürünlere entegre edeceklerini belirtti. Ayrıca Nest ile tam zamanlı ilgilenmeye devam edeceğini ve orada yürüyen ve giderek hızlanan işlerden dolayı da aynı derecede heyecan duyduğunu sözlerine ekledi.

Büyüme bazı işlerin de arkada bırakılması anlamına geliyor. Google Glass Explorer programı iki yılın ardından kapatılıyor. Google Glass Explorer dahilindeki gözlükler 19 Ocak tarihine kadar satın alınabilecek. Buna rağmen henüz gelecek nesil Glass ürünlerinin neye benzeyeceği hakkında henüz somut bilgiler ortaya çıkmadı. Google, Glass At Work programının devam edeceğini söyledi, ancak şirket genel olarak yeni ürünlerle ilgili herhangi bir takvim paylaşmadı.

Glass’ın sorumluluğunu üstlenmek, Nest’in yaklaşık bir yıl önce Google tarafından satın alınmasının ardından Fadell’in otoritesinin genişlediğini gösteren ilk somut adım oldu. Google’ın Nest’in donanım bilgisini daha verimli şekilde kullanmak istediği biliniyordu. Ne de olsa Fadell, Apple’dayken iPod ve iPhone projelerinde aktif şekilde rol almıştı. Glass, Fadell’in hünerleri sayesinde yeniden gözde ve kendinden söz ettiren bir ürün hâline gelebilir. Öte yandan gelecekte Fadell’in Google donanımlarıyla ilgili sorumluluk alanının sadece Glass ile sınırlı kalmayacağını, diğer Google donanımları hakkında da Fadell’in söz sahibi olduğunu görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER