Teknoloji

Google Glass ekibi yeni bir giyilebilir ürün geliştiriyor

google-glass-explorer-deneyimleme-00004

Google’ın giyilebilir teknolojiden sorumlu ekibi, yeni tasarımları test ediyor. Söz konusu tasarımlar arasında ekransız bir ürün de bulunuyor. The Information’da yer alan habere göre, artık “Project Aura” olarak anılan Google Glass ekibi, üç farklı prototip cihaz hazırladı. Bu cihazlardan birinin sadece sese dayalı bir başlık olması nedeniyle diğerlerinden ayrıldığı ifade edildi. Söz konusu ürünün mevcut Bluetooth kulaklıklardan nasıl ayrılacağı henüz bilinmezken, cihazın orijinal Google Glass’ın “eller serbest” kullanım hedeflerine uygun olduğu belirtildi.

Google Glass ekibi bir süredir çalışmalarına “Project Aura” ismiyle devam ediyor. Google Glass, şirketin sıra dışı projelerden sorumlu Google X laboratuvarının bir çalışması olarak doğsa da, Project Aura’dan dümen Nest CEO’su Tony Fadell ve ünlü tasarımcı Ivy Ross’a teslim edilmiş durumda.

Amazon’un donanım birimi Lab126 ile yollarını ayıran pek çok kişi, geçtiğimiz ağustostan bu yana Google’a katılıyor. Bu çalışanlardan bazılarının ses konusunda uzmanlaştığı ve Google’ın ekransız giyilebilir ürünü üstünde mesai yaptıkları konuşuluyor.

Ancak söz konusu çalışmalar, Google’ın ekranlı giyilebilir ürünleri rafa kaldırdığı anlamına gelmiyor. Ses deneyiminin ön plana çıktığı ürünün bir “spor” cihazı olarak pazarlanacağı ifade edilirken, Google Glass ekibinin üstüne kafa yorduğu diğer iki ürünün ekran barındıracağı belirtildi. Dolayısıyla Google Glass bir ürün olarak, en azından şimdilik, yolun sonuna gelse de, kendisini ortaya çıkaran özü yaşamaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER