Manşetler

Google Fotoğraflar yedeklenen fotoğrafları Android cihazından siliyor

google-plus-fotograflar-chromecast-021015

Özellikle 16 GB gibi, günümüzün şartlarında epey küçük görünen bir depolama alanı miktarına sahip akıllı telefon sayısı hiç de azımsanmayacak kadar fazla. Bu kısıtlı alanda yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve videoları sürekli üretebilmenin yolu yedeklemeden ve daha sonra yedeklenen içerikleri silmekten geçiyor.

Bunu elle yapmak zahmetli olduğu için çoğu kullanıcı bu işten kaçınıyor. Neyse ki, Google Fotoğraflar bu noktada imdada yetişiyor ve büyük bir yardım sunuyor. Kullanıcılara fotoğraflarını ve videolarını sınırsız şekilde saklama imkanı sunan Google Fotoğraflar yedeklenen tüm fotoğraflar ve videoları otomatik olarak siliyor.

Google Fotoğraflar Android uygulamasına gelen son güncellemeyle birlikte Ayarlar içinde Alanı Boşalt şeklinde yeni bir buton görünmeye başlıyor. Buna dokunmak daha önce uygulama tarafından yedeklenmiş olan bütün fotoğrafları siliyor. Benzer bir seçenek geçmişte, fotoğrafları tam çözünürlükte yedeklemeyi tercih etmiş olanlar için de görülmüştü. Google şimdi bu seçeneği ayarlar menüsü içine yerleştirerek herkes için kullanılabilir duruma getiriyor.

Bazı Android telefonlarında Google Fotoğraflar SD kartlarda depolanan kopyaları da silebilecek. Fotoğraflar’ın birçok telefon için varsayılan Android galeri uygulaması olmasını dikkate alırsak, bu güncellemeyle birlikte Android telefonlarında boş alan açmak daha kolay hâle gelecek. Google Fotoğraflar’daki bu otomatik silme özelliği çok yakında iOS uygulamasına da gelecek.

Ayrıca Google, Google Fotoğrafları’ın web sürümüne de alan boşaltmayla ilgili bir güncelleme getirdi. Bugün itibarıyla fotoğraflarını tam çözünürlükte yedekleyenler ve bunun için Google Drive alanlarında kendilerine sunulan bölümden yararlanan kullanıcılar için fotoğraflarının kalitesini düşürme, Google tarafından sıkıştırılması imkanı elde etme özelliği getiriliyor.

İLGİLİ HABERLER