Manşetler

Şaka değil, Google Fotoğraflar’a emoji arama motoru

Bugünün 1 Nisan olduğunu ve Google’ın bu tarihte şaka yapmayı sevdiği pek çok kişinin malumu. Ancak bu şöhret, şirketi kulağa biraz şaka gibi gelen bir özelliği duyurmaktan alıkoymadı. Google Fotoğraflar kullanıcıları, bundan böyle servis içinde emojilerle arama yapabilecek. Google+ aracılığıyla yapılan açıklamada, bazen bir kelimeyle arama yapmanın istenileni tam olarak vermediği ve küçük resimlerin bazen daha kuvvetli anlatım sağladığı belirtildi. Şirket, söz konusu açıklamada kelimelerin arasına emojiler yerleştirmeyi ihmal etmedi.

Emoji arama motoru, Google Fotoğraflar’ın bir süredir kullandığı görüntü tanıma yeteneklerinden faydalanıyor. Ancak emoji ile arama yapabilmenin kulağa yüz tanımaya kıyasla çok daha etkileyici geldiğini belirtmek gerekiyor. Arama motorunun kaç emojiyi desteklediği konusunda henüz kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak gerçekleştirdiğimiz testlerde hamburger emojisinin hamburger fotoğraflarını, gökdelenler emojisinin arka planında bina olan fotoğrafları, kar emojisinin ise karlı havada çekilmiş fotoğrafları ekrana getirdiğini gördük.

google fotograflar emoji arama motoru

Ancak emoji arama motorunun ve Google’ın görüntü tanıma algoritmasının yetenekleri, üzerinde kalp işareti bulunan kilise emojisi sayesinde daha net anlaşılıyor. Emoji dilinde bu sembol düğünü temsil ediyor ve söz konusu emojiyle arama yaptığınızda Google karşınıza düğünlerde çekilmiş olduğunu düşündüğü fotoğrafları getiriyor. Gerçekleştirdiğimiz testte, sonuç sayfasında gösterilen fotoğrafların büyük kısmının gerçekten de düğünlerde çekilmiş olması sistemin başarısını ortaya koyuyor.

Google Fotoğraflar emoji arama motoru sayesinde kelimelere karışmadan, işini kısa sürede görmek isteyenlere önemli bir imkan veriyor.

İLGİLİ HABERLER