Teknoloji

Google Fotoğraflar’a yeni düzenleme araçları, Android uygulamasına alt menü çubuğu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google fotoğraflar

Google, Fotoğraflar servisinde birtakım yenilikler yaptı, yeni düzenleme araçları ekledi. Öncelikle Google Fotoğraflar web sitesinde kullanıcılar düzenleme yaptıkları sırasında fotoğraflar arasında gidip gelebilecekler, bu sırada yaptıkları düzenlemeler de otomatik olarak kaydedilecek. Eğer değişikliklerinizi geri almak isterseniz, Özgüne Dön bağlantısına tıklayarak baştan başlamanız mümkün olacak.

Ayrıca kullanıcılar orijinal, kare, 4:3, 16:9 gibi farklı kırpma formatlarını kullanabilecekler. Söz konusu kırpma araçları Google’ın sahibi olduğu Snapseed uygulamasında veya herhangi bir fotoğraf düzenleme aracında kullanılıyordu. Şimdi Google’ın Fotoğraflar aracına da gelmiş oldu.

google-fotograflar-kirp-030316

 

Google Fotoğraflar Android uygulamasında da tasarım değişiklikleri yapıldı. Yeni tasarım ve performans iyileştirmelerinin ötesinde düzenleme araçları ve diğer işlevlerde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Uygulamanın alt tarafına bir navigasyon çubuğu eklendi, kayan ekranlar ortadan kaldırıldı. Fotoğraflar görünümü merkezde kalmaya devam ediyor, Asistan onun soluna, Albümler de sağına yerleştirilmiş. Alt çubuk yapısı getirilse bile, kullanıcı arayüzünde hâlâ hamburger tipi menü kullanılıyor. Menüden Paylaşılan Albümler, Cihaz Klasörleri, Çöp Kutusu ve Ayarlar gibi bölümlere erişiliyor. Ne var ki, bu alttaki çubuk sabit ve kaydırma sırasında gizlenmiyor.

Asistan ekranının tepesinde yeni albüm, kolaj, animasyon veya film oluşturmayı sağlayan bir dizi kısayol bulunuyor. Sağ üst köşede de tüm listeye ulaşmayı sağlayan bir buton var. Albümler görünümünde yer alan kaydırılabilir karusel sayesinde kişiler, mekanlar, videolar ve dahasına erişim sağlanıyor. Geçmişte bunlara arama görünümü veya hamburger menüsünden erişilebiliyordu.

Alt çubuğun eklenmesiyle birlikte uygulama içinde gezinti daha kolay ve rahatlıkla görünür hâle geldi. Google Fotoğraflar’ın bu yeni değişiklikleri getiren 1.15 sürümü Google Play Store’da yayınlandı. iOS versiyonunun da çok yakında bu değişiklikleri alması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER