Manşetler

Google Fotoğraflar birinci yaşını 200 milyon kullanıcıyla kutluyor

google fotograflarGoogle+ sosyal ağının parçalarından biri olarak hayatına başlayan Google Fotoğraflar, bir yıldır bağımsız bulut tabanlı fotoğraf depolama servisi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket, bunu kutlamak adına servisin hızlı büyümesini gösteren bazı istatistikler paylaştı. Paylaşılan rakamlar arasında göze ilk çarpan ise servisin 12 aylık süre içinde 200 milyon kullanıcıya ulaşması oldu.

Geçtiğimiz yılın mayıs ayında görücüye çıkan Google Fotoğraflar, iOS ve Android uygulamalarının yanı sıra web versiyonuyla kullanıma sunulmuştu. Servis, beş ay gibi kısa bir süre içinde 100 milyon kullanıcıya erişmeyi başarmıştı.

Fotoğraflar servisini kullananlar bir yıl içinde yükledikleri fotoğraflarla 1.6 milyar animasyon, kolaj ve kısa video oluşturdu. Platformdaki etiket sayısı ise 2 trilyonu buldu. Toplam 24 milyar fotoğrafın selfie etiketi taşıması ise zamanın ruhunu gösteren bir bilgi olarak dikkat çekiyor. Günümüzde ön kameraların ne kadar sık kullanıldığını anlama konusunda bu rakam fazlasıyla yardımcı oluyor.

Google Fotoğraflar kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan depolama alanının boyutu ise 13.7 petabayta ulaştı. Platforma yüklenen tüm fotoğraflara bakmak içinse tahmini 424 yıla ihtiyaç duyuluyor.

Fotoğraf albümleri buluta taşındıkça depolama alanı daha önemli bir sorun haline geliyor. Google Fotoğraflar, yüksek kaliteli yedekleme seçeneğini tercih edenlere sınırsız depolama alanı sunmasıyla da avantaj kazanıyor. Orijinal kalitede yapılacak yüklemelerde ise kullanıcının depolama alanı limitleniyor.

Ancak bu durumun da yakında değişmesi muhtemel gözüküyor. Google’ın Nexus cihazlarında orijinal kalitedeki fotoğraf ve video yüklemeleri için sınırsız depolama alanı sunması bekleniyor. Bu özelliğin çıkış zamanı konusunda ise henüz bir işaret verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER