EğlenceManşetler

Google Fotoğraflar Android uygulamasına Chromecast desteği

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-fotograflar-chromecast-021015

Google, Fotoğraflar uygulamasına Chromecast desteği kazandırdı. Şirket geçtiğimiz çarşamba günkü etkinlikte Fotoğraflar servisinin Chromecast desteğini kazanacağını açıklamıştı. Google Fotoğraflar uygulamasına gelen güncellemeyle birlikte Chromecast desteğinin yanı sıra fotoğraflardaki kişileri özel isimlerle etiketleme imkanı da sunuluyor.

Google Fotoğraflar ekibi etiketlerin tamamen kişiye özel olduğunu ve herhangi bir Google hesabı veya profiliyle ilişkilendirilmediğini kaydetti. Fotoğrafların etiketlenmesinin ardından bu kişilerin olduğu fotoğrafları çeşitli eşyalar, mekanlar veya kişilerle birlikte arayarak bulmanın mümkün olacağını belirtiyor. Örneğin “Annem plajda” veya “Ali ve Ayşe Bodrum’da” gibi aramalarla o kişilerin olduğu fotoğrafları bulmak daha kolay olaak.

Bu hafta duyurulan bir diğer yeni Google Fotoğraflar özelliği de paylaşılan albümler olmuştu, ancak o özellik için yıl sonunu beklemek gerekiyor. Paylaşılan albümler arkadaşlarınıza veya ailenizin bireylerine ortak bir albüme erişme, buraya yeni fotoğraflar ekleme veya yeni fotoğraflar eklendiğinde bildirim alma imkanı sunacak.

Yeni Google Fotoğraflar güncellemesini Android cihaz sahiplerini indirebilirler. iOS ve web kullanıcıları biraz daha beklemek zorunda.

İLGİLİ HABERLER