Bilim

Google Fit güncellemesi Android’e gerçek zamanlı fitness takibi getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-fit-201115

Google’ın Android telefonlara özel sağlık ve fitness uygulaması Google Fit yeni özelliklerle güncellendi, böylelikle Android telefonları ve akıllı telefonlar daha yetenekli fitness takipçileri hâline geliyor.

Google Fit uygulaması şimdi koşu, yürüyüş, bisiklet binme gibi aktiviteler için gerçek zamanlı istatistikler sunuyor; güç idmanlarını da hesaba katıyor, beslenme ve uyku düzenini de kayıt altına alıyor.

Gelen yeni özellikler Google’ın, Fit’i Samsung ve Apple’ın fitness bilgileri için merkez niteliğindeki uygulamalarına rakip hâline getirme yolundaki gayretlerinin yeni bir adımını teşkil ediyor.

Anlık egzersiz istatistikleri söz konusu olduğunda, Google Fit uygulaması hız, tempo, rota ve yükseklik gibi verileri de ölçüyor. Eğer kullanıcılar günlük istatistikleri içinde güç idmanlarını da görmek isterse, bir Android Wear akıllı saatine sahip olmaları ve günlük mücadele başlatmaları gerekiyor. Bu durumda giyilebilir ürün mekik, şınav ve çömelmeleri de hesaba katıyor. Ayrıca Google Fit beslenme ve uyku verilerini de kayıt altına alıyor, ayrıca birkaç Android uygulama ve giyilebilir ürünüyle daha iletişim kurabiliyor.

Google Fit uygulamasını aşağıdaki kaynak bağlantıdan indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER