Teknoloji

Google Family Link ile çocukların da Google hesapları oluyor

google family link
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google family linkGoogle, aile bireylerini yakından ilgilendiren yeni bir uygulama çıkardı. Family Link adını taşıyan uygulama ebeveynlere çocukları için bir Google hesabı oluşturma imkanı veriyor. Bu hesap tamamen ebeveynler tarafından kontrol ediliyor. Yani çocukların kullanacağı uygulamaların yönetimi, cihaza ne kadar süre boyunca baktıklarının kontrolü, ekran için yatış zamanının ayarlanması gibi işlevler bu uygulama tarafından yerine getiriliyor. Bu arada cihazın uzaktan kilitlenmesi işlevi de mevcut.

Ebeveynlerin bir çocuk hesabı oluşturmak için, çocuklarına Android Nougat ile çalışan bir cihaz vermeleri gerekiyor. Bu cihaza Family Link uygulaması indirilmeli ve daha sonra uygulama içinden bir hesap oluşturulmalı. Family Link şu anda erken erişim programı üzerinden kullanılabiliyor. Tabii ki, bir davetiye talep etmeniz gerekiyor, ayrıca çocuklarınızın yaşı da 13’ün altında olmalı. Google’ın bu davetiyeleri ne kadar serbest şekilde dağıttığı şu an için tam olarak bilinmiyor.

Yeni uygulama Amazon’un, özellikle ABD tablet pazarında elde ettiği yüksek payın bir kısmını çalmayı hedefliyor. Amazon, Kindle üzerinden mükemmel çocuk kontrolleri sunuyor. Şirket sadece çocuklara özel olan, çocuk dostu içerikler sağlayan ve ebeveynlere hem ekranın açık kalma süresini kısıtlama zamanı veren hem de eğitim odaklı hedeflere erişimi sağlayan Fire tablet de çıkarmıştı. Google’ın uygulama çözümünün güzel tarafı, herhangi bir güncellenmiş Android cihazı üzerinden kullanılabilir olması. Çocuğunuza yeni bir telefon veya tablet almanız gerekmiyor. Eğer elinizde eski, Nougat güncellemesini alabilir bir cihaz varsa, bunu da kullanmanız mümkün oluyor.

Bu arada Apple’ın, söz konusu çocuk kontrolleri olduğunda tamamen sessiz kaldığını belirtmek gerekiyor. Hesap ayırmaya, eğitim ayarları dışında izin verilmiyor.

Google bu yeni uygulamayla ebeveynlere çocukları üstünde biraz daha kontrol imkanı sağlıyor, ancak bir taraftan da çocuklar konusunda da çeşitli verilere erişmiş oluyor.

Family Link şu an için sadece ABD’deki kullanıcılara sunuluyor. Türkiye’de faaliyete geçtiğinde haberdar olmak için ön kayıt bırakabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER