Teknoloji

Google Etkinliğim sayfasında kullanıcı hareketlerini listeliyor

google play store alışveriş

google etkinligimGoogle, kullanıcılarının gördükleri reklamlar üzerinde kişiselleştirme yapabilmesini mümkün kılacak yeni bir portalı hayata geçirdi. Şirket, söz konusu portalla ilgili duyuruyu Chrome veya Gmail üzerinden gerçekleştiriyor. Google reklam portalında kullanıcılar Google ekosisteminde kendilerine uygun reklamların gösterilmesi adına yaş ve cinsiyet gibi bilgilerini sisteme ekleyebiliyor.

Söz konusu portala bilgi girişi yapmak tamamen kullanıcı isteğine bağlı bir durum. Dolayısıyla bilgilerini Google ile paylaşmak istemeyenler özellikten faydalanmama şansına sahip. Portala kayıt olanlar ise internet devine hesap aktivitesini servislerde kullanma iznini veriyor. Bu izin kapsamında kullanıcıların etkileşime girdikleri reklamların kaydı da tutuluyor. Söz konusu bilgiler, Google’ın Etkinliğim adını verdiği yeni sayfasına da ekleniyor.

Google Etkinliğim sayfasında tüm aksiyonları listeliyor

Etkinliğim sayfası Google kullanıcılarına internet devinin servislerinden nasıl faydalandıklarını oldukça iyi düzenlenmiş kartlar eşliğinde gösteriyor. Yapılan her arama, ziyaret edilen her web sayfası, bakılan her yol tarifi, kullanılan ve etkileşime girilen tüm Android uygulamaları ve daha pek çok bilgi bu portalda yer alıyor.

Söz konusu sayfaya sadece kullanıcılar erişebiliyor ve kullanıcılar diledikleri takdirde sayfadaki bilgileri silebiliyor. Google Etkinliğim sayfasının dağıtımına başlamış durumda. Google’ın reklam portalına ilişkin ayarlara ise buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER