Teknoloji

Google Earth yazılımı 1 milyar kez indirildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2005 yılında ücretsiz olarak yayınlanan Google Earth ile birlikte insanlar o zamana kadar ulaşması çok zor olan uydu görüntülerine rahatlıkla erişir hâle gelmişlerdi. Bu yazılım sayesinde dünyanın gidemediğimiz yerlerine bile birkaç saniyede gidip oraları görme fırsatı elde eder olduk. Hatta geçen altı yılda Google Earth o kadar gelişti ki, kullanıcılarını iki boyutun sıkıcılığından çıkarıp üçüncü boyutun güzelliğini de sunar oldu. Yazılım eklentilerle daha da genişledi.

Şimdi sadece Google Earth yazılımını kullanarak gideceğiniz yere ait fotoğrafları veya oranın gezilmeye değer yerlerini görebilirsiniz. 2007 yılında Google Haritalar üzerinde faaliyete geçen ve sonrasında Google Earth’e de gelen Street View sayesinde kullanıcılar sanki sokakta duruyormuşcasına etraftaki binaları ve objeleri görüntüleyebilir hâle geldi. Tabii, bu durum gizlilikle ilgili endişeleri de beraberinde getirdi. Hatta eklenen bir özellik sayesinde kullanıcılar uyduların kaydettiği görüntü arşivlerine erişip bir yerin eskiden nasıl göründüğüne dair detaylara bile ulaşır hâle geldiler.

Dünyamız hakkında bu kadar fazla bilgi ve görüntü sunan Google Earth 1 milyarlık indirme rakamına ulaşmış. Dünyanın nüfusunun 6.7 milyar olduğunu düşünecek olursak, nüfusun yüzde 15’lik bir kısmı bu yazılımı indirmiş. Geçen altı yılda bu kadar büyük gelişimler gösteren Google Earth’ün geleceğinde neler olduğunu görmek için sabırsızlanıyoruz. Acaba günün birinde canlı görüntüleri de bize izletmeye başlatır mı?

Bu arada Google dünyaya bakmaktan sıkılanlar için Google Moon ile aya, Google Mars ile de Mars gezegenine bakma fırsatı sunuyor. Bu yazılımlar da denemeye değer.

İlgili – Google

İLGİLİ HABERLER