Teknoloji

Google Duo, Allo ve Fotoğraflar için önemli güncellemeler duyurdu

google ses

googleBrezilya’nın São Paulo şehrinde bir etkinlik düzenleyen Google; Duo, Allo ve Fotoğraflar uygulamaları için birtakım güncellemeler duyurdu. Bunların arasında yeni görüşme yetenekleri, dosya transferleri ve daha kolay fotoğraf paylaşımı bulunuyor.

Geçen ağustos ayında bir video sohbet uygulaması olarak çıkan Google Duo, iOS ve Android üzerinde sadece sesli aramalara imkan tanıyacak. Bu yenilik Brezilya’da çoktan kullanıma sunulmaya başladı ve önümüzdeki günlerde dünyanın dört bir yanında kullanılabilir hâle gelecek.

Doküman paylaşımı konusunda ihtiyaçları fazla olanlar için, Google’ın mobil mesajlaşma uygulaması Allo, Android kullanıcılarına, aralarında .pdf, .doc, .apk, .zip ve .mp3 gibi popüler formatlarında da bulunduğu çeşitli dosyaları kişileriyle paylaşma imkanı sunmaya başlıyor. Duo’nun sesli görüşme özelliğinin kademeli şekilde sunulmasının aksine, Allo’nun dosya paylaşım güncellemesi çoktan kullanıma sunulmaya başlandı.

Kullanıcılarını yüksek kaliteli olmayan internet bağlantısı üzerinden fotoğrafları yedeklerken veya başkalarıyla paylaşırken sıkıntı çekmekten kurtarmak isteyen Google, Fotoğraflar’ın Android ve iOS uygulamaları için iki yenilik getiriyor. Böylelikle kullanıcılar düşük hızlı bağlantı üzerinde bile fotoğraf yedekleme ve paylaşım işlevlerini daha kolay şekilde gerçekleştirebilecekler. Yavaş bağlantılarda, fotoğrafların daha küçük boyutlu, ön izleme niteliğindeki kalitede versiyonları otomatik olarak yedeklenecek. Daha hızlı bir Wi-Fi bağlantısı bulunduğunda ise bunlar, daha yüksek kaliteli resimlerle değiştirilecek. Benzer sistem paylaşım için de geçerli olacak. Hızlı görüntüleme için fotoğraf ve videoların düşük çözünürlüklü versiyonları öncelikle gönderilecek. Daha iyi bir bağlantı bulunduğunda ise bunlar daha yüksek çözünürlüklü versiyonlarla değiştirilecek.

İLGİLİ HABERLER