Teknoloji

Google Drive dosya paylaşılan kullanıcılara bildirim gönderecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-drive-paylasim-bildirim-051115

Bulut depolama servisi Drive’da bazı değişiklikler yapan Google, dosya paylaşımını çok daha rahat gerçekleştirilen bir işleme dönüştürüyor. Paylaşım bildirimleri özelliğini kullanıma sunan şirket, Google Drive iOS ve Android uygulamalarında kendisiyle bir dosya veya klasör paylaşılan kullanıcıları bildirimle uyaracak.

Dosya paylaşımından haberdar olmayı mümkün kılan bildirim özelliği kulağa küçük bir ekleme gibi gelse de, önemli bir işlevsellik sağladığını belirtmek gerekiyor. E-posta ile gelen bildirimler genellikle gözden kaçtığı ve hızla aşağılara düştüğü için mobil bildirimler dosya takibini de kolaylaştıracak bir ekleme niteliği taşıyor.

Güncelleme, Google Drive Android uygulamasında tek dokunuşla dosyalara erişim izni istenmesini sağlıyor. Hem iOS hem de Android uygulamasında dosya sahiplerine erişim talepleri bildirim aracılığıyla iletiliyor.

Google Drive Android uygulamasına eklenen bir diğer yeni özellik ise kullanıcıların Google hesapları olmasa bile dosyaların ön izlemesini görmesini sağlıyor. Neredeyse tüm Android cihazlarında kullanıcılardan bir Google hesabı talep edildiği için bu özelliğin varlığı kulağa anlamsız gelse de, Google ekosistemine tamamen bağımlı olmak istemeyenler için güncelleme önemli bir ekleme niteliği taşıyor. Google Drive’a eklenen özelliklerden bazıları hemen dağıtıma çıkarken, bazıları için bir süre beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER