Teknoloji

Google Dokümanlar ve E-Tablolar uygulamalarına eklenti desteği getiriyor

google dokumanlarGoogle telefonunu sıklıkla bir iş aracı olarak kullananlara yardımcı olacak yeni özellikler sunuyor. Şirket Dokümanlar ve E-Tablolar uygulamalarının Android versiyonlarına üçüncü taraf eklenti desteği getiriyor. Böylelikle Google’ın üretkenlik araçlarının üçüncü taraf çözümlerine sorunsuz biçimde entegre edilmesi mümkün oluyor.

Eklenti desteği sayesinde kullanıcılar hareket halindeyken de belge imzalayabilecek, CRM verisi alabilecek veya iş tabloları üzerinden uygulama oluşturabilecek. Bunun için uygun eklentiyi indirmek ve yüklemek yeterli olacak.

Hareket halindeyken doküman imzalamak isteyen Google Dokümanlar kullanıcılarının Android DocuSign eklentisini indirmesi gerekiyor. Böylelikle imzalanması gereken belgeler Dokümanlar uygulamasının arayüzü üzerinden hazırlanabiliyor. Belgelere karmaşık alıntılar eklemek içinse EasyBib eklentisi devreye giriyor. ProsperWorks eklentisiyle CRM verileri alınırken, AppSheet ile iş tablolarından mobil uygulamalar hazırlanabiliyor. Scanbot eklentisi ise akıllı telefon kamerasıyla fiziksel dokümanları taramayı sağlıyor.

Google Dokümanlar ve E-Tablolar uygulamaları için hazırlanan eklentilerin sayısı henüz az

Bu eklentiler üretkenliği artırmak için son derece uygun araçlar olsalar da, sayılarının henüz çok fazla olmadığını belirtmek gerekiyor. Google Play’de bulunan Google Dokümanlar ve E-Tablolar eklentileri sayfasında şu an için dokuz eklenti bulunuyor. Ancak ileride bu sayının artması şaşırtıcı olmayacaktır.

Android kullanıcılarına sunulan eklenti desteğinin iOS’te kullanıcılara sunulması pek mümkün gözükmese de, şirketin iOS’teki üretkenlik uygulamalarına da kullanıcılarının işini kolaylaştıracak yeni özellikler eklemesi muhtemel gözüküyor. Eklenti desteği sunan Android uygulamalarının sayısı da önümüzdeki dönemde yükselecektir.

İLGİLİ HABERLER