Teknoloji

Google Dokümanlar dosya erişimine tarih sınırı getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google dokumanlar dosya erisim tarih sinirlama

Kurumsal hayatta pek çok insan, kısa süreliğine de olsa müşterilerle, taşeronlarla veya başka küçük şirketlerle işbirliği yapmak zorunda kalabiliyor. Bu işbirliği ve ortak çalışma süreçlerinde, ekibin iletişim bilgileri gibi bazı verileri karşı tarafla paylaşmak gerekebiliyor. Ancak ortak çalışma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte paylaşın kesilmesinde bazen problemler yaşanabiliyor.

Google, bu sorunun ortadan kaldırılması adına Google Dokümanlar, Formlar, Slaytlar ve Drive kullanan Google Apps müşterilerine dosyalarına bir son erişim tarihi koyma fırsatını veriyor. Böylelikle dosyalara başkalarının erişimi tarihle sınırlandırılıyor.

Son erişim tarihi koyulan dosyaları açabilenler, sadece dosyanın içeriğini görüntüleyebilecek. Dosya üzerinde herhangi bir düzenleme yapmak mümkün olmayacak. Google Dokümanlar dosya üzerinde ortak çalışma yapmak için eski usül paylaşım yapmayı zorunlu kılıyor. Yani dosyalara bir son erişim tarihi koyulmaması gerekiyor.

Yine de, kurumsal kullanıcılar için işlevsel bir araç olan erişim tarihi sınırlaması, Google’ın üretkenlik setinin Microsoft Office’e karşı tercih edilebilirliğini artırabilecek bir faktör niteliğini taşıyor. Özelliğin kapsamının ne zaman genişletileceği konusunda ise şimdilik bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER