Teknoloji

Google deprem bilgilerini arama sonuçlarına ekliyor

google
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

googleGoogle bir deprem anında yararlı bilgiler bulmayı daha kolay hâle getiriyor. “Deprem” veya “yakınlardaki depremler” gibi anahtar terimlerle yapılan aramaların sonuçlarında ilgili depremin şiddeti ve merkez üssünü içeren bir bilgi kartı gösterilecek. Bunun yanı sıra diğer son sarsıntılar da yer verilen ek bilgiler arasında bulunacak.

Harita bilgisinin özellikle küçük bir depremin daha sonra meydana gelecek büyük bir depremin habercisi olup olmadığını belirlemek adına önemli katkısı bulunuyor. Depremin çeşitli alanlarda ne kadar güçlü olduğunu da bu harita sayesinde görmek mümkün oluyor. Ayrıca Google, deprem sırasında ve sonrasında güvende kalmanın en iyi yollarına dair ipuçlarını da gösteriyor.

googleTürkiye bir deprem ülkesi ve tarihimiz büyük kayıplar yaşadığımız depremlerle dolu. Son zamanlarda da Marmara Bölgesi’nde meydana gelen irili ufaklı sarsıntılar nedeniyle deprem yeniden gündemimize oturmuş durumda. Bir deprem anında çoğu kullanıcının yaptığı ilk işler arasında Kandilli Rasathanesi’nin web sitesine göz atmak ve Twitter’da depremle ilgili yazılanları okumak oluyor. Eğer Google’ın bu aracı Türkiye’de de faaliyete geçerse, deprem anında veya sonrasında bilgi alınabilecek en önemli kaynaklardan bir tanesi olacaktır.

Google’ın deprem bilgi kartları öncelikle ABD’de kullanıma sunuluyor gibi görünüyor. Yakın zamanda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu deprem ülkelerine gelmesini bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER