Teknoloji

Google Deneyim Merkezi arama devinin donanım planları için sergi alanı işlevi görecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, @home markası altında büyük bir donanım bombardımanı yapmaya hazırlanıyor. Google Deneyim Merkezi olarak adlandırılan özel bir merkezde ise Google’ın ürün ve servislerinin önemli kişilere ve potansiyel müşterilere gösterilmesi bekleniyor. Google’ın Mountain View yerleşkesinde 120 milyon dolarlık inşaat projesinin bir parçasını oluşturan bu planlar sonucunda ortaya son haftalarda dedikoduları yapılan ev eğlence cihazı ve gelecek nesil kişisel iletişim cihazını mükemmelleştirmeye imkân tanıyacak bir veya birkaç donanım test laboratuvarı çıkacak.

Arama devi bu yeni tesislerin ne için kullanacağı konusunda ağzı sıkı durmaya devam ediyor, sadece bu genişletilmiş ofis alanının ek toplantılar ve çalışma alanı olarak kullanılacağını söylemekle yetiniyor. Ne var ki, şehir yönetimi dosyalarında yer alan detaylar Google’ın donanım ve donanım testlerine yönelik artan ilgisini ortaya koyuyor.

Google’ın emlak ekibinden sızan bilgilere göre, bir tesiste bir ürünün Wi-Fi performansı ve geliştirme çalışmalarını test etmek için kullanılacak RF ekranlı oda bulunacak. Bu binanın Google’daki @home bölümüne verildiği, diğer alanların da Google’ın HUD Akıllı Gözlükleri gibi gizli kapaklı projeleri üzerinde çalışan X Lab veya Project X ekiplerine verildiği düşünülüyor.

Googleplex’in merkezindeyse Google Deneyim Merkezinin yer alması bekleniyor. Yaklaşık 11 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak bu merkezde ileriyi gören düşünceler paylaşılacak ve yeni iş yöntemleri için keşfe çıkılacak. 2011’de hazırlanan proje dosyasına göre bu alan bir müze, fuar merkezi veya ticaret alanı gibi işlev görecek, Google’ın ürünleri ve ihtiyaçları değiştikçe, alan da buna uyum sağlayacak.

Google’ın Motorola Mobility’yi satın alma sürecinde engeller bir bir azalıyor. Her ne kadar Motorola’nın patentleri için satın alındığı söylense de, donanım alanında büyük bir bilinirliğe ve tecrübeye sahip olan bu şirket Google’ın donanım stratejisi içinde önemli bir yer tutacaktır. Deneyim Merkezinde de Motorola mühendisleri tarafından geliştirilmiş ürünler veya prototipler mutlaka yer alacaktır.

İlgili – Mercury News

İLGİLİ HABERLER