Teknoloji

Google DeepMind sanal karıncayla futbol oynamayı öğreniyor

google deepmindGoogle DeepMind, günümüzde bir yapay zekanın karşılaşabileceği zorluklardan bazılarının üstesinden gelmeyi başarmıştı. Go şampiyonunu yenen ve sanal bir labirentten çıkabilen Deepmind, yeteneklerine yenilerini eklemek için de çalışmaya devam ediyor. Google’ın yapay zekası, dijital bir karıncanın yardımıyla futbol oynamayı öğreniyor.

Görsel açıdan da oldukça sevimli olan bu süreç sayesinde DeepMind, eş zamanlanmamış ve takviye tabanlı öğrenme süreçlerini derin biçimde test etmeyi başarıyor. Yapay zeka, hem daha önceki hareketlerine dair bir şey bilmeden karıncayı hareket ettirmeyi hem de topu kaleye sokmayı öğreniyor. Bu süreç, sahaya çıktığı ilk maçta koşmayı öğrenmeye benzetilebilir.

Google, yapay zekasının futbol oynamayı öğrenme sürecini derinlemesine açıklamasa da, bunun “robotik manipülasyon” için son derece faydalı olabileceği notunu düşmeyi ihmal etmiyor. Bu teknik sayesinde ayaklı bir robotun kesin komutlar almadan yürüyebilmesi veya bir robot kolun aşina olmadığı bir objeyi güvenli biçimde kaldırabilmesi mümkün oluyor.

Google DeepMind yapay zekalı robotlarla buluşmayı yakınlaştırıyor

Google DeepMind çerçevesinde yapay zekayla çalışan robotları gerçeğe dönüştürme konusunda önemli adımlar atmayı sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER