Teknoloji

Google çok yakında mobil arama sonuçlarında uygulamaları da gösterecek

google-arama-ios-uygulamalari-280515

Google’ın iOS uygulamaları işleri düzenleme ve yerine getirme konusunda kendi aralarında kesintisiz bir düzene sahip. Google uygulamasında, henüz Türkiye’de desteklenmeyen Google Asistan servisinin sunduğu bilgi kartlarından birine dokunduğunuzda Google Haritalar uygulaması açılıyor. Veya Gmail uygulaması içinde e-postalarınızı kontrol ederken karşınıza çıkan bir bağlantıya dokunduğunuzda, yeni sayfa Chrome internet tarayıcısında açılıyor.

Google şimdi bu imkanı iOS’te üçüncü taraf uygulamalar için sunuyor. Artık Google arama sonuçlarında uygulamalar da listeleniyor ve kullanıcılar bu uygulamalara doğrudan geçiş yapabiliyor. Tabii ki, bu imkandan yararlanmak için resmi Google uygulamasını veya Chrome’un iOS versiyonunu kullanmak gerekiyor. Arama sonuçlarında arama sonuçlarıyla bağlantılı olarak yüklediğiniz uygulamalarla ilgili sonuçları da göreceksiniz. Uygulama bağlantısına dokunmak sizi doğrudan uygulamanın içine atacaktır.

Google bu işlevin gösterimini OpenTablet adlı restoran rezervasyon uygulamasıyla yapıyor. Google’a belirli bir restoranda rezervasyon yapmak istediğinizi söylediğinizde, arama sonuçları üzerinden Open Tablet uygulamasına geçiş yapmak mümkün oluyor. En tepede Google’a geri dön şeklinde bir bağlantı yer alıyor, böylelikle eğer aradığınız uygulamada değilseniz, kolaylıkla arama sonuçlarına geri dönebiliyorsunuz.

 

Söz konusu işlev uzun zamandır Android uygulamalarında bulunuyordu, ancak Google aynı işlevin rakip platformunda da, iOS’in izin verdiği doğrultuda ve benzere yakın şekilde çalışmasına şimdiye kadar yanaşmıyordu. Google ilerleyen haftalarda iOS uygulamalarının arama sonuçları içinde görüntüleneceğini, bunun için Google hesabıyla giriş yapmanın da gerekli olduğunu söylüyor.

Eğer geliştiriciyseniz ve uygulamanızın Google arama sonuçlarında görünmesini istiyorsanız, Google’ın bu yenliğin duyurusunu yaptığı blog yazısının en sonunda birkaç ipucu yer alıyor. Ayrıca Google I/O kapsamında geliştiricilere uygulamalarının Google tarafından indekslenmesini sağlayacak araç ve ipuçlarıyla ilgili bir oturum da mevcut.

İLGİLİ HABERLER