Teknoloji

Google çocuklarla etkileşime geçebilecek akıllı oyuncakların patentini aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-akilli-oyuncak-patent-250515

Google’ın sıradışı projeler üzerinde çalışan Google x ekibi, bugüne kadar Google Glass ve Project Loon gibi platformların altına imza atmıştı. Ekibin geliştirdiği son proje ise akıllı oyuncaklar oldu. Patent dosyasında oyuncakların çocukların seslerini ve hareketlerini algılayabileceği belirtilirken, oyuncağın da çocuklarla etkileşime girilebileceğinin altı çizildi. Tavşan veya ayı formundaki oyuncaklar meraklarını belirtebilecek, başlarını sallayabilecek, kaşlarını kaldırabilecek ve kollarıyla kafalarını kaşıyabilecek. Patent dosyasında oyuncakların çok sevimli olacağı ve çocukların bu oyuncakları ilginç bulabileceği de vurgulandı.

Akıllı oyuncaklar çocuklarla iletişim kurmalarına ek olarak, televizyon veya DVD oynatıcı gibi medya oynatıcılarını ve termostat gibi akıllı ev cihazlarını kontrol edebilecek. 2012’de yapılan patent başvurusu geçtiğimiz hafta onaylanırken, 2012’den bu yana “gizlilik” konusunda oluşan bilinç nedeniyle akıllı oyuncakların herkesten aynı reaksiyonu görmemesi kulağa şaşırtıcı gelmiyor.

Oyuncakların ses ve hareketleri algılayabilmesi gizlilik endişelerini körüklese de, oyuncakların “Ok Google” komutuyla birlikte takibe başlaması bu endişeleri nispeten azaltabilecek cinsten. Oyuncakların çocuklarla iletişime geçebilmesi yeni bir şey olmasa da, evdeki farklı cihazların kontrol edilebilmesi Google’ın projesine ayrı bir değer katıyor.

İLGİLİ HABERLER