Ulaşım

Google’ın sürücüsüz Chrysler minivanlarına ait ilk fotoğraflar ortaya çıktı

google chryslerGoogle Chrysler ile birlikte sürücüsüz minivanlar hazırlayacağını daha önceden resmi olarak açıklamıştı. Electrek sitesi tarafından paylaşılan ve gizli biçimde çekildiği anlaşılan fotoğraflar, söz konusu otomobillerin büyük ölçüde hazır hâle geldiğini gösteriyor.

Google’ın Mountain View’deki genel merkezinde çekilen fotoğraflarda şirketin otonom sürüş teknolojisini barındıran altı Chrysler Pacifica minivan görülüyor. Fiat-Chrysler ve Google arasında yapılan anlaşma çerçevesinde toplam 100 civarında araca söz konusu teknolojinin entegre edilmesi planlanıyor.

Bir minivan ilk başta rüyaların sürücüsüz otomobili gibi görünmüyor. Ancak Google, geçtiğimiz mayıs ayında büyük araçlarda da yolcu giriş çıkışlarını test etme fırsatı kazanacağına dikkat çekmişti. Fotoğraflara bakıldığında otomobilin tepesindeki sensör paketi göze çarpıyor. Bu pakette bir radar, LIDAR sensörü ve kameralar yer alıyor. Paketteki kameraların daha az çıkıntılık yaptığı da dikkat çekiyor.

Google Chrysler Pacifica’da kurulum kolaylığına ulaşıyor

Google’dan daha önce yapılan açıklamada Pacifica’nın tasarımının otonom sürüş sisteminin kurulumunu kolaylaştırdığı belirtilmişti. Hibrit motorlu olan minivan, 16 kWh kapasiteli bataryasıyla 50 kilometre yol katedebiliyor. Böylelikle Google teknolojisini test etmesi için gerekli dayanıklı elektronik sisteme erişmiş oluyor.

İLGİLİ HABERLER