Teknoloji

Google Chrome’da çalışan HTML5 tabanlı çevrimdışı Gmail uygulaması için güncellemeler yayınladı

Google, Chrome üzerinden çevrimdışı Gmail erişimine olanak sağlayan HTML5 tabanlı Gmail uygulaması için birtakım güncellemeler yayınladı. Gelen yenilikler arasında belki de en önemlisi kullanıcılara çevrimdışı görüntüleme işlemi için eş zamanlamanın kaç günle sınırlı tutulacağının ayarlanması izninin verilmiş olması.

Çevrimdışı Gmail uygulamasının ayarlar sayfasına eklenen yeni bir özellik sayesinde kullanıcılar 7, 14 veya 31 günlük e-posta kayıtlarını çevrimdışı olarak saklayabiliyor. Diyelim ki, uçağa bineceksiniz ve burada doğal olarak internet bağlantısını kullanamıyorsunuz. Çevrimdışı Gmail uygulaması sizin seçiminize göre 7, 14 veya 31 günlük e-postaları depoluyor ve bu sayede e-postalarınızı internet bağlantısı olmadan da okuyabiliyorsunuz. Üstelik, e-posta ekleri de çevrimdışı erişim amacıyla cihaza indiriliyor.

Gmail uygulamasına eklenen yenilikler arasında klavye kısayolları desteği de yer alıyor. Gmail’i kontrol amacıyla daha önceden ayarlanan tuş konfigürasyonları alınabiliyor. Genel performansın artırıldığı uygulamada mesajların ve eklerin daha hızlı bir oranda indirildiği kullanıcıların dikkatini çekecektir. Çevrimdışı Gmail uygulaması Google Chrome tarayıcısında çalışıyor ve Chrome Web Store üzerinden indirilebiliyor.

İlgili – Chrome Web Store

İLGİLİ HABERLER