Eğlence

Google Chromecast özelliklerini TV’lere getirmeyi planlıyor

google meet chromecast
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google chromecast

Çubuk veya disk formatında tasarıma sahip olan ve takıldığı televizyonun etrafındaki akıllı cihaz veya bilgisayarlarla ilişkisini sıkılaştıran Google Chromecast, yakında doğrudan televizyonların içine entegre edilebilir. Variety’de yer alan habere göre, Vizio markalı televizyonların yeni versiyonlar kutularından Chromecast’e benzer özelliklerle çıkacak.

Vizio’nun kullanıcıların yeni özelliklere alışmalarını kolaylaştırmak adına Android işletim sistemli bir uzaktan kumanda sunacağı da ortaya atılan iddialar arasında. Geleneksel akıllı televizyonlardan farklı bir yerde duracağı söylenen Vizio TV’ler üzerinden Netflix ve Hulu gibi servislere erişilebilecek. Ancak uygulamalar mevcut televizyonlarda olduğu kadar göz önünde bulunmayacak.

Google, böylelikle oturma odalarında kendisine yer kapma hedefinde farklı bir stratejiyi hayata geçirmiş olacak. Projede son dakikada çeşitli değişikliklerin gerçekleştirilmesi de halen ihtimaller arasında yer alıyor. Uygulamaların biraz daha arka planda olduğu bir akıllı TV deneyiminin kullanıcılar nezdinde nasıl karşılanacağı ise şimdiden merak ediliyor.

Vizio’nun Chromecast özellikleri barındıran akıllı televizyonlarının piyasaya çıkış tarihi şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER