Teknoloji

Google Chromebook satın alanlara 1 TB Google Drive alanını iki yıl ücretsiz veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hp-chromebook-11-14-050914

Bulut depolama servislerinin fiyatlarında bu yıl içinde büyük düşüşler kaydedildi. Yine de hiçbir şey bedava olanın yerini tutmuyor. Bunu bilen Google yeni Chromebook satın alanlara 1 TB’lık Google Drive alanını satın almalarıyla birlikte ücretsiz olarak sunuluyor.

Google’ın hediye ettiği bu ücretsiz depolama alanı iki yıl boyunca kullanılabiliyor. Mevcut Drive fiyat tarifesine göre iki yıl boyunca geçerli bu hediyenin mâli değeri 240 dolar. Chromebook bilgisayarlar ise ABD’de 199 dolardan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor. Google bu hediyenin 1 Ocak 2015 tarihine kadar alınabileceğini de dile getirdi.

Bulut depolama Google’ın Chrome OS stratejisi içinde önemli bir yer tutuyor. 1 TB gibi büyük bir alanı ücretsiz olarak sunmak da yeni Chromebook sahiplerine dokümanları, şarkıları ve bütün dijital hayatlarını Google’ın sunucularına taşımaları için kolay bir geçiş imkanı sunacaktır.

Google’ın Chromebook bilgisayarlarının Türkiye satışının bulunmadığını belirtelim. Bu da söz konusu fırsatın Türkiye’deki kullanıcıları pek de ilgilendirmediğini gösteriyor. Tabii ki, yurt dışından yeni bir Chromebook satın almazsanız.

İLGİLİ HABERLER