Teknoloji

Google Chrome Windows XP, Vista ve eski OS X sürümlerini desteklemeyi bırakıyor

google-chrome-logo-230513

Google, düzenli olarak yaptığı “bahar temizliği” faaliyetlerine devam ediyor. Genellikle pek ilgi görmeyen uygulama ve servislerini geri çeken internet devi, şimdi de Google Chrome internet tarayıcısının Windows XP, Windows Vista ile Mac OS X 10.6, 10.7 ve 10.8’deki desteğini sonlandıracağını açıkladı.

Google, geçtiğimiz nisan ayında Google Chrome’u Windows XP’de yıl sonuna kadar desteklemeye devam edeceğini duyurmuştu. Şirket, bu desteği Nisan 2016’dan itibaren sona erdireceğini açıklarken, Windows Vista ile Mac OS X 10.6, 10.7 ve 10.8’i de destek kapsamından çıkaracağını belirtti.

İnternet devinin artık “eski” olarak nitelenebilecek işletim sistemleri için Google Chrome desteğini sonlandırmasında, söz konusu platformların hayati güvenlik güncellemelerinden mahrum bırakılmaları ve zararlı yazılım müdahalelerine açık olmaları önemli bir rol oynuyor.

Desteğin sonlandırılmasının ardından Google Chrome; Windows XP, Windows Vista, Mac OS X 10.6, 10.7 ve 10.8’de tam teşekküllü olarak faaliyet göstermeye devam edecek. Ancak yeni güncellemeler ve özellikler bu platformlardaki Google Chrome kullanıcılarına ulaştırılmayacak.

İLGİLİ HABERLER