Teknoloji

Google Chrome üzerindeki bildirimlerde görsel ve işlevsel değişiklikler yapıyor

Google Chrome internet tarayıcısı ve Chrome OS’e daha zengin bildirim desteği getirmek, yazılımcılara uygulamaları ve eklentileri için daha güzel görünen ve kullanışlı bildirimler oluşturmalarına fırsatı sunmak için çalışıyor. Google’ın Chrome beta kanalı üzerinden yayınlanan son beta sürümde (Windows) yer alan yeni bildirimler formatlanmış yazı ve görseller de gösterilebiliyor.

google-chrome-logo-230513

Bildirimler e-posta iletisine cevap verme gibi doğrudan harekete geçme işlerine de olanak sağlıyor. Google’ın tekil bildirimlerin ötesinde de planları bulunuyor, şirket bilgisayarınızdan uzakta olduğunuz zaman gelen tüm bildirimleri görmenize olanak sağlayacak bir bildirim merkezi de hazırlamış.

Kullanıcılar hangi Chrome uygulamalarının ve eklentilerinin bildirimlerini göstermelerini belirleme fırsatına sahip, böylelikle internette gezinirken bildirimlerle ne kadar sıklıkta rahatsız edileceklerini de ayarlayabiliyorlar. Yenilenmiş bildirim arayüzü yukarıda da belirttiğimiz gibi Windows için Chrome beta kanalında yayınlandı. Google Mac desteğinin de yolda olduğunu söylemişti, The Verge sitesinin belirttiğine göre OS X için Chrome 29’un beta sürümünde yeni bildirimler yer alıyor.

İlgili >> Google, The Verge

İLGİLİ HABERLER