Teknoloji

Google Chrome OS’in gerçek ya da sahte olduğu belli olmayan ilk fotoğrafları internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-chrome-os-2-500-x-375

Google Chrome işletim sistemine ait ilk görüntüler Tayvan’dan internete sızdı! Aceleyle hazırlandığı belli olan basit bir WordPress blogu Google’ın yeni işletim sisteminin ilk görüntülerini yayınladı. Bu görüntülerin sahte olması da ihtimal dahilinde, fotoğraflarda görülen arayüzü hazırlamak zor değil, ancak blogu açan kişi bu görüntülerin kesinlikle sahte olmadığını, Acer’ın merkezinde yapılacak özel bir gösterim öncesinde 20 kişilik bir gruba gösterim yapıldığını, fotoğrafların da bu esnada çekildiğini söylüyor.

Acer Extensa 4620Z dizüstü bilgisayarına yapılan işletim sisteminin kurulumu sadece 10 dakika sürüyor ve kurulum esnasında sadece bir kez yeniden başlatma işlemi yapıyor. 25 saniyede başlayan işletim sisteminin beta formu bile etkileyici derecede hızlı. Alt kısımda yer alan ve otomatik olarak saklanan “Chrome Bar”‘da yer alan mavi küre büyük bir ihtimalle başlat menüsü olmalı. Dosyalar arasında dolaşma işlemi hem Windows Explorer gibi hem de arama tabanlı yapılabiliyor. Chrome Bar’ın üzerinde bir de arama çubuğu bulunuyor. Gelecekte Chrome işletim sistemiyle yüklü gelecek olan netbook’larda büyük ihtimalle Windows tuşuna benzer Chrome tuşu bulunacak.

Tabii ki, bu işletim sistemi yeni nesil ARM ve x86 smartbook’ların üzerinde karşımıza çıkmadan (2010’un ikinci yarısı) önce çok süre var. Bu uzun zaman zarfında kimbilir arayüzde ne gibi değişiklikler yapılacak. Google Chrome OS’in internete sızan görüntülerini yazının devamında bulabilirsiniz.

google-chrome-os-1-500-x-375

google-chrome-os-3-500-x-375

google-chrome-os-4-500-x-375

İlgili – Chrome OS Leak

İLGİLİ HABERLER