Teknoloji

Google Chrome Doğal İstemci gibi yeni özellikler kazanmaya devam ediyor

Google, Chrome üzerine yeni eklemeler yapmaya ve bu web platformunun yeteneklerini arttırmaya devam ediyor. Yeni eklentilerle birlikte geliştiriciler daha güçlü ve daha geniş çevreli web uygulamaları ve oyunları geliştirebilecek. Bu yeni özelliklerin bir tanesi de Chrome’a Doğal İstemcinin entegre edilmiş olması.

Doğal İstemci, C ve C++ ile yazılmış kodların tarayıcı içinde, JavaScript’inkine benzer güvenlik kısıtlamalarıyla çalıştırılmasına izin veriyor. Doğal İstemci uygulamaları Pepper olarak adlandırılacak arayüzleri de kullanabilecek. Bu arayüzler HTML5 için C ve C++ bağlayıcıları sağlıyor. Böylelikle geliştiriciler Chrome için geliştirmekte oldukları uygulamalarda mevcut kod kütüphanelerini kullanmaya devam edebilecek.

En son beta sürümünün yenilikleri arasında Web Audio API da yer alıyor. Bu yeni JavaScript uygulama işlemci arayüzü gelişmiş ses yetenekleri sağlıyor. Bu API oda simülasyonu ve üç boyutlandırması gibi ses efektlerinin oyunlarda ve diğer uygulamalarda kullanılmasına, böylelikle daha fazla etkileşim katılmasına izin veriyor.

İlgili – Google Chrome Blog

İLGİLİ HABERLER