Teknoloji

Google Chrome 11 HTML5 tabanlı sesli giriş desteğiyle geldi

Google Chrome 11’in kararlı versiyonunu yayınladı. Güncellenmiş internet tarayıcısı çeşitli hata düzeltmeleri ve güvenlik geliştirmelerinin yanı sıra yepyeni bir logoyla geliyor. Google geçtiğimiz yazdan beri, neredeyse her altı haftada bir Chrome’un yeni versiyonlarını yayınlıyor. Bu son kararlı sürümle birlikte 3700’ün üzerinde değişikliğin yapıldığı belirtiliyor.

Chrome 11 ile gelen değişiklikler arasında bulut tabanlı yazdırma işlevindeki bazı hataların giderilmesi, donanım hızlandırmalı yeni bir 3D CSS makinesi, dahili Adobe Flash’ın güvenliğinin arttırılması, Firefox 4’te yapılan değişikliklere benzer şekilde yapılan kullanıcı araç dizini değişiklikleri bulunuyor. Bunun yanında internet tarayıcısında işaret edilen ve 15 tanesi yüksek öncelikli olarak tanımlanan 25 güvenlik açığı da kapatıldı.

Google’ın Chrome 11’de dikkat çektiği özellik ise HTML5 ile birlikte mümkün kılınan konuşma tabanlı yazı giriş yeteneği. Bu yeni özelliğin Google Çeviri aracında kusursuz bir şekile çalışacağı belirtiliyor. Yenilenen Google Çeviri sitesinin öncelikle İngilizce versiyonuna kullanıcılara sesle giriş yapmalarına olanak sağlayan bir mikrofon ikonu eklenecek. Kullanıcı çevirmek istediği kelime veya kelime grubunu söylediğinde çevrilmiş olan karşılığını bilgisayar ekranında görecek.

Chrome 11’in Windows, Mac ve Linux versiyonları kullanıcılar tarafından indirilebilir.

İlgili – Google Chrome

İLGİLİ HABERLER