Teknoloji

Google Bubble Zoom ile çizgi roman okumayı kolaylaştırıyor

google bubble zoom
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google bubble zoomGeçtiğimiz perşembe günü ABD’nin San Diego şehrinde başlayan Comic-Con etkinliğinde Google, çizgi roman hayranlarını ilgilendiren yeni bir özelliğinin duyurusunu gerçekleştirdi.

Google Play Kitaplar, Bubble Zoom olarak adlandırılan yeni bir özelliği destekliyor. Bu özellik otomatik öğrenme algoritmalarını kullanarak çizgi romanlardaki konuşma balonlarnı algılıyor, tek bir tıklatmayla bunların boyutlarını artırıyor. Böylelikle Android telefon ve tabletlerde bir taraftan çizgi romanı ekrana sığacak şekilde tam sayfa görünümünde açarken bir yandan da yazılanları kolaylıkla okumak mümkün oluyor.

Google’ın Bubble Zoom özelliği sayesinde bir çizgi romanı okurken sayfayı yakınlaştırma ihtiyacı hissetmeyecek, sadece konuşma balonuna basitçe tıklatarak onu büyütebileceksiniz. Böylelikle sayfada büyük yer kaplayan sahnelerden de daha fazla zevk almak mümkün olacak.

google bubble zoomGoogle Bubble Zoom özelliğini Play Kitaplar’ın en son sürümüyle, teknik ön izleme olaraks unuyor. Kullanıcılar bu özelliği Marvel ve DC’nin koleksiyon sayılarında test edebiliyor.

İLGİLİ HABERLER