Teknoloji

Google önümüzdeki hafta Nesnelerin İnterneti için hazırlanan işletim sistemini duyurabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-logo-280613

Google, Nesnelerin İnterneti konusunda girişimde bulunan teknoloji şirketlerin arasına katılmaya hazırlanıyor. The Information’da yer alan habere göre; Google, düşük güç tüketimli cihazlarda çalışacak bir işletim sistemi geliştirdi. “Brillo” adıyla anılan yazılımın önümüzdeki hafta düzenlenecek Google I/O etkinliğinde ayrı bir Android ismiyle tanıtılabileceği söyleniyor. The Information’da yer alan habere göre; Brillo, buzdolabı gibi ev eşyalarından bahçe monitörlerine kadar pek çok cihazda kullanılacak.

İşletim sisteminin duyurusunun yapılmasının ardından nasıl gözükeceği bilinmiyor. The Information’ın haberinde Brillo’nun ilk etapta komple bir işletim sisteminden ziyade yalın yapıda bir servis olabileceği belirtilirken, 32 veya 64 MB RAM’e sahip cihazlara uygun olarak tasarlandığının altı çizildi. İşletim sisteminin kullanılacağı cihazların donanım yapısı göz önüne alınınca sadelik tercihi kulağa daha mantıklı geliyor.

Pek çok şirket pazara girmesine rağmen, Nesnelerin İnterneti için hazırlanan işletim sistemlerinin tasarımı belirsizliğini koruyor. Microsoft; ATM’ler, ultrason makineleri ve giyilebilir ürünler için Windows 10 IoT Core isimli bir sistem hazırlarken, Huawei küçük cihazlara yönelik LiteOS’un duyurusunu hafta içinde yapmıştı. Samsung ise Google, Microsoft ve Huawei’den farklı olarak Nesnelerin İnterneti’ne donanımsal olarak destek veriyor.

İLGİLİ HABERLER