Manşetler

Google Bing’i arama sonuçlarını kopyalamakla suçluyor, Microsoft bu iddiayı reddediyor

Bing’in rekabet ederken Google’ı örnek aldığını söyleyebilirsiniz, ancak görünen o ki Bing arama sonuçlarını da Google’dan almakta. Google’dan Amit Singhal bu iddiayı dile getiriyor, üstelik kanıtlarıyla birlikte.

Amit Singhal’ın “Bing Sting” adını verdiği yöntem şu şekilde çalışıyor: Hem Google’da hem de Bing’de sonuç vermeyen bir arama terimi bulun ve bu terim için arama sonuçlarında görünecek “bal küpü” niteliğinde bir sayfa yaratın. Daha sonra 20 Google çalışanına bu terim için hem Tavsiye Edilen Siteler hem de Bing Toolbar’ın aktif olduğu Internet Explorer üzerinden bu anahtar terim için arama yapmasını söyleyin. Singhal’ın iddiasına göre, iki hafta içinde çıkacak 100 sonuç içinde 7 ile 9 arasında hatırı sayılır bir miktarda “bal küpü” niteliğinde sonuç çıkacak. Singhal’ın bu deneyi mbrzxpgjys, hiybbprqag ve indoswiftjobinproduction gibi garip ve anlamsız anahtar kelimelerle gerçekleştirdiğini söyleyelim.

Google’dan Amit Singhal’in bu iddiası üzerine Microsoft’tan bir açıklama geldi. Bing’in direktörü Stefan Weitz arama sonuçlarını sıralarken birçok işaret ve yaklaşım kullanmakta olduklarını ve temel hedeflerinin aramanın niyetini belirlemekte daha iyi iş çıkarmak olduğunu belirtiyor. Tarayıcı çubuğu gibi kullanıcının rızasına bağlı programların veri toplamalarına yardımcı olduğunu söyleyen Weitz bu yöntemlerin kendileri gibi diğer arama motorları tarafından siteleri sıralamak için kullanılmakta olduğunu vurguluyor.

Bu üstü kapalı cevapla yetinmeyen ZDNet editörlerinde Mary Jo Foley daha belirgin bir yorum almak için Microsoft ile temasa geçtiğinde “Google’ın sonuçlarını kopyalamıyoruz.” gibi daha net bir cevap almış. Bu pilav daha çok su kaldırır. Konuyu yakından takip ediyoruz.

İlgili – Search Engine Land
İlgili – ZDNet

İLGİLİ HABERLER