Teknoloji

Google bağımsız Kamera uygulamasını yayınladı

Google kendi geliştirdiği Kamera uygulamasını Play Store’da yayınladı. Basit şekilde Google Kamera olarak adlandırılan bu uygulama Android 4.4 KitKat ile birlikte dağıtılan mevcut kamera yazılımından biraz farklı görünüyor.

google-kamera-170414

Kamera uygulaması Google’ın yapmış olduğu çeşitli iyileştirme ve düzenlemeleri içeriyor. Daha belirgin duran yeni bir deklanşör butonu, alan derinliği ekleyerek SLR’ların çektiğine benzer fotoğraflar elde etmeye olanak sağlayan yepyeni Lens Bulanıklaştırma modu Google Kamera uygulamasının en önemli silahları arasında yer alıyor.

Google, Lens Bulanıklığı modunda tamamen mobil cihaz üzerinde çalışan görsel algoritmalar ve optimizasyon tekniklerinin kullanıldığı ve bu şekilde daha büyük boyutlu ve diyafram açıklığına sahip bir lensin simüle edilerek gerçek dünyanın 3D modelinin oluşturulabildiğini söylüyor. Google, hazırladığı bir blog yazısıyla Lens Bulanıklığı modunun arkasındaki teknolojiyi de detaylandırıyor.

Öte yandan Google Kamera uygulaması Fotoğraf Küresi gibi Google’ın Android’in temel kamera uygulamasına ait olan bazı özellikleri de içeriyor.

Kamera modları arasında geçiş yapmak için parmağınızı ekranın solundan sürüklemeniz gerekiyor. Sağ kenardan sürükleme de çekilen fotoğrafları gösteriyor. Google Kamera, Google+ Fotoğraflar uygulamasına bağlı olarak çalışıyor.

Google Kamera Play mağazası üzerinden dağıtılıyor, ancak şu an için Türkiye’den doğrudan indirilemiyor. Google Kamera uygulamasının deneyiminin hemen tatmak için APK dosyasını bulup elle yükleme yapmanız gerekiyor. Aşağıdaki ikinci ilgili bağlantıda APK dosyasını indirmenizi sağlayan alternatif bağlantılar bulunuyor. Android 4.4 KitKat ve üstü sürümle çalışan akıllı telefon ve tabletlerde Google Kamera uygulaması kurulabiliyor.

İlgili >> Google Play (Google Kamera), Android Police (APK bağlantıları için)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER