Manşetler

Google Authenticator artık Android Wear saatlerle kullanılabiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Authenticator

Google Authenticator Android uygulamasının yeni versiyonu, uygulamanın Android Wear versiyonunu da içeriyor. Güncellenmiş Authenticator uygulaması kullanıcıların ikinci adım güvenlik kodunu edinmesi için telefonlarını ellerine almalarına ihtiyaç bırakmıyor. Bunun yerine kullanıcıların akıllı saatlerinde uygulamayı açmaları ya da sesli komutları kullanarak onu başlatmaları gerekiyor.

Dikkat edilmesi gereken bir başka ayrıntı da, Android akıllı saatte güvenlik mekanizmasının etkinleştirilmediği durumlar için, uygulama içinde doğrulama kodunun sadece saatin kilitli olduğu durumda gönderilmesi şeklinde bir seçenek sunulması.

Google Authenticator için NFC Güvenlik Anahtarı desteği

Giyilebilir ürünlerle uyumluluğun yanı sıra, Google NFC Güvenlik Anahtarı özelliği için geliştirici ön izleme sürümü de yayınladı. Bunun sayesinde kullanıcılar telefonlarını NFC etiketine dokundurarak bir kullanıcı girişini yetkilendirme imkanına sahip oluyor. Bu işlev üzerine geliştirme yapmak isteyen bir geliştiricinin Google Chrome ve Authenticator’ın en güncel sürümlerine ve aynı zamanda NFC destekli Güvenlik Anahtarına sahip olması gerekiyor.

Güvenlik Anahtarı, Google’ın bundan bir yıl önce Gmail ve Chrome için iki aşamalı kimlik doğrulama sistemi için çıkardığı USB anahtarıyla birlikte desteklemeye başladığı FIDO’nun gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlandı.

Güvenlik güncellemelerinin ötesinde, Google Authenticator ikonunu da yeniledi ve uygulamanın tasarımında ufak tefek güncelleştirmeler yaptı. Google Authenticator’ın güncellenen versiyonunu Google Play Store’dan indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER