Manşetler

Google Asus ile ortaklaşa ürettiği Nexus 7’yi resmen duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, uzun süredir beklenen Asus ile ortak çalışmasının ürünü Nexus 7’nin tanıtımını Google I/O konferansının açılış etkinliğinde gerçekleştiriyor. Google Play’e göre tasarlanmış tablet, Android Jelly Bean işletim sistemine sahip. 1200 x 800 HD ekrana sahip olan tablette; dört çekirdekli Tegra 3 işlemci, 12 çekirdekli GPU, ön kamera ve modern bir tablette aranan tüm sensörler bulunuyor. Cihazın HD video oynatma süresi 9 saat olarak belirtilirken, bekleme süresinin ise 300 saat olduğu ifade edildi. Cihazın ağırlığı ise sadece 340 gram.


Google, Nexus 7’nin temel alanı olarak ise medya amaçlı kullanımı gösterdi. Müzikler, filmler, kitaplar, dergiler, uygulamalar ve oyunlar bu tabletin temel kullanım alanı kapsamında yer almakta. YouTube uygulaması baştan aşağı yeniden tasarlanırken, Google Haritalar uygulamasında ise bazı optimizasyonlara gidildi. Google, Nexus 7’nin Chrome’un standart tarayıcı olduğu ilk cihaz olduğunu açıkladı.

Nexus 7’nin 8GB’lık modeli 199 dolardan, 16 GB’lık modeli ise 249 dolardan satışa sunulacak ve cihazı alanlara 25 dolarlık Google Play Store hediye çeki armağan edilecek. Google; bugün itibariyle Nexus 7 için siparişleri alsa da cihazın sevkiyatına temmuz ortasında başlanacak. Google Nexus 7’nin orijinal kapağı da 19.99 dolardan satışa sunulmuş durumda.

Görsel >> Slashgear

İLGİLİ HABERLER